PREZRAČEVANE FASADE

LASTNOSTI PREZRAČEVANE FASADE

Neprezračevane fasade
Pri zastarelem načinu izdelave toplotne izolacije stavb s parno zaporo med zidom in toplotno izolacijo se je pari preprečilo izparevanje v okolico - stavba ni >dihala<. Zaradi povišane vlažnosti zidu in delno tudi zaradi nepravilnega prezračevanja prostorov se je pogosto pojavila plesen in občutek zatohhlosti.  Paro nepropustni zunanji omet je povzročil še poslabšanje izolativnih lastnosti vgrajene toplotne izolacije ter hkrati omogočil plesnenje fasade.

Prezračevane fasade
Nov način zaščite toplotne izolacije z oblogo, ki varuje toplotno izolacijo pred vremenskimi vplivi in hkrati daje lep izgled stavbi, hkrati pa omogoča pretok zraka med oblogo in toplotno izolacijo se imenuje prezračevana fasada.
Prezračevana fasada dopušča pari, ki prehaja iz notranjega prostora v zunanji zid in prodira skozi le-tega proti njegovi zunanji strani, da izhlapeva v navpičnem zračnem toku med toplotno izolacijo in fasadno oblogo. Zunanji zid se tako suši. Pravimo, da >stavba diha<.
< na sliki je para prikazana v obliki kroglic
PREDNOST:  Vinylit fasada suši nosilni zid!
Prezračevana fasada ima kljub navpičnemu pretoku zraka izredne toplotno izolacijske učinke, ker zelo dobro zaščiti toplotno izolacijo pred vremenskimi in mehanskimi poškodbami. Naslednja prednost Vinylit fasade napram drugim prezračevanim fasadam pa je, da naprimer fasadna obloga vinyTherm  s svojim rebrastim profilom tišči toplotno izolacijo ob zid in ne dovoljuje ostopanja izolacije od zidu. To pa zagotavlja trajno toplotno upornost toplotne izolacije.

Predstavljamo vam LEPO, TRAJNO, LAHKO IN ENOSTAVNO ZA IZDELAVO IN VZDRŽEVANJE fasadno oblogo.
Nekaj zgradb z vinylit fasado:
PROIZVAJALEC

" USTVARJAMO ZAUPANJE JE NAŠE GESLO"
Več kot 25 let je Vinylit zanesliv partner arhitektom, pogodbenikom lastnikom stavb in specializiranim izvajalcem.  Oboje: kvaliteta in zanesljivost izdelka v uporabi sta bili vedno osnova sedanje tekmovalnosti.  Postavljamo nove  standarde za  novitete, kvaliteto in storitve tako za poslovne namene kot tudi za zahteve posameznika.


Napredna tehnologija in široka paleta izdelkov v prijetnih morda tudi nevsakdanjih barvah vam nudi možnost ustvarjanja izgleda vaše stavbe po vašem okusu. Površina posuta s kremenčevim peskom daje izgled ometane fasade. Lahko pa uporabite izgled opečne fasade - vse to z izdelki Vinylit.

Poleg same fasadne površine nudimo tudi kompletni sistem obrobe oken in vrat.

Izdelki Vynilit so primerni za izdelavo novih fasad ali za obnovo obstoječih.
Novogradnja ali obnova obstoječe fasade
Ponujamo več vrst fasadnih oblog Vinylit:
vinyTherm
vinyCross
vinyPlus
vinyBrick

Montaža fasade je enostavna, zahteva povprečno spretnost in običajno orodje. Zato je Vinylit fasada edina fasada, ki jo lahko povprečno spretni izdelajo tudi sami!
VRSTE PREZRAČEVANIH FASAD
Klasičen in največkrat uporabljen izdelek je vinyTherm.

vinyTherm fasadni profili so pokriti z visoko kvalitetnimi zrnci. Nudimo široko paleto v 40 različnih barvah za poudarjanje izgleda stavbe po vaši izbiri.
vinyTherm je preizkušen izdelek že več kot 25 let na tržišču in je vgrajen že v več kot 10,000.000  kvadratnih metrov fasad.
Tesno stisnjeni prekrivni profili dajo videz običajno ometane fasade in hkrati nudijo vse prednosti prezračevane fasade. Visiko kvalitetno vtisnjena zrnca naravnega izvora dajo fasadi usklajen, prijeten in mehak izgled. Če želite poudariti določene lastnosti ali izgled fasade, potem to lahko dosežete z kombinacijo 40 različnih barv.

Fasadni profili s posnetimi robovi omogočajo kreativno obdelavo površin v navpični smeri.  Ti profili so zelo primerni za povdarjanje posameznih delov fasad kot tudi za usmerjanje k vhodu v stavbo. Obširen asortiment barv vas bo navdihnil pri oblikovanju fasade po vaši ideji.
Barvo fasade tvorijo visoko kvalitetni kamnečki v svojih naravnih barvah in različna mešanica le-teh. Te fasade lahko vidite po celi Evropi.
Barvna karta
alpin
dolomit
tirol
sahara
helios
aqua
toskana
elba
bordeaux
ravena
montana
Oblikovani posipi
granit
basalt
adria
tessin
tundra
Copyright Ş 2012 RE-MI d.o.o., stran izdelal Matjaz Revan